Malinová bublanina

9. července 2013 v 21:08 | Slečna Strange |  Z šuplíku
Na zahradě zrají maliny a já přímo fanaticky miluju koláče a podobné mňamky. Čili plán na víkendový dezert byl jasný, upéct něco s malinama. Neměla jsem zuba na nic náročného, tak jsem vytáhla mamčinu Hrníčkvou kuchařku a vyštrachala recept na bublaninu původně rybízovou, nicméně ten má ještě čas a příprava vypadala snadně.



Budete potřebovat:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek poluhrubé mouky
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek vlažného mléka
3 vejce
1/4 kostky rozehřátého másla
rybíz, maliny whatever...
cukr krystal (pokud je ovoce moc kyselé)
hrubá mouka (na prosypání ovoce)

  • Obě mouky smícháme s vanilkových cukrem a práškem do pečiva.
  • Mléko ohřejeme v mikrovlnce (ale opatrně, aby nebylo moc horké) a rozšleháme v něm vejce.
  • Přidáme cukr a mléko s vejci , máslo a smícháme. Mělo by vzniknout ridší těsto.
  • Plech pomažeme tukem a vysypeme strouhankou a těsto na rovnoměrně po něm rozetřeme.
  • Ovoce osladíme podle chuti a potřeby a prosypeme dvěma lžícemi hrubé mouky (záleží na množství ovoce) poklademe na plech.
  • Pečení z téhle kuchařky je po amatéra jako já trochu oříšek, poněvadž paní autorka moc nepíše čas ani teploty. Píše: Upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. To je pro mě pojeme dosti široký, protože mezi pečením dělám milion dalších věcí. Já to pekla na 170°C něco kolem 35 minut, ale hlídejte to než si vychtáte vlastní čas.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mariam Shades | Web | 9. července 2013 v 21:22 | Reagovat

Ten obrázok je toho koláčika ? :) Vypadá to úžasne, určite to skúsim s maminou upiecť až budeme mať čas :) Ďakujem za recept :) :3 Btw. milujem maliny ! :D Škoda že nemáme záhradu kde by som to mohla pestovať. Na balkóne to asi nepôjde čo ? :D

2 ladyparanoid | Web | 9. července 2013 v 21:55 | Reagovat

Taky jsem dneska jedla maliny :3

3 Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 10. července 2013 v 14:19 | Reagovat

Na bublaninách je nejlepší ta variabilita, člověk je může udělat prakticky s čímkoliv a vždycky budou chutnat skvěle :3

4 Jimmy Mindfucker | Web | 10. července 2013 v 22:25 | Reagovat

Při zmínce na cukr krystal myslím na drogy.

Něco je špatně

ale bublaniny jsou super.

5 Navita | Web | 11. července 2013 v 17:35 | Reagovat

Mám ráda hrníčkové recepty a malinovou bublaninu děláme doma často. Je dobrá. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama