Zmrzlina ze ze zeleného čaje No.1

3. srpna 2013 v 15:09 | Slečna Strange |  Z kuchyně
Původně jsem měla v plánu koláčky, na smažení se ve vyhřáté kuchyny nemám zrovna náladu, takže jsem zvolila chladnější alternativu. Do těchto nelidských veder se náramě hodí zvlášt, když milujete zelený čaj jako já.

Recept budu muset trochu vymazlit, protože to není ono. Zrovna ji jím, nicméně za prvé na můj vkus je moc smetanová, sladká a navíc píště ji budu dělat ve zmrzlinovači, když už ho teda doma máme, místo do misky ji dám pěkně do kelímků, které samozřejmě zapomenu koupit, takže nic.

Recept jsem sehnala tady.

Ingredience: lžíci zeleného čaje Matcha v prášku (seženete ve dravé výživě nebo se dá objednat i na internetu)
3 lžíce horké vody
5 lžic cukru (příště dám o jednu míň, na můj vkus je to odporně sladký)
2 žloutky
180ml mléka
200ml smetany ve šlehání (asi 45%, nicméně shánějte ji na vesnici v Jednotě)

  • Čaj v malé misce, hrnku, čemkoli smíchejte důkladně s vodou a dejte bokem.
  • V druhé misce umícháte ze žloutků a cukru pěnu.
  • Přimícháme mléko a misku ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Mícháme směs dokud nám nezhoustne přibližně jako tekutý med (no...nevím, kde to vzali, hustý to je asi jako puding a taky to tak chutná)
  • Směs odstavíme a ponoříme do hrnce se studenou vodou (k čemu vytahovat druhý hrnec? dřez je vosk?)
  • Necháme vychladnout. Posléze přimícháme smetanu a vymícháme do hladka.
  • Dáme mrazit, nicméně čekejte po pár hodinách kostku zeleného ledu. Máte několik možností: 1.Připravit si hodně ostrý nůž a nezranit se.
    2.Nechat chvíly v teple a potom pohodlně nakrájet.
    3. Zrychlená dvojka: můžete to dát na Slunce a riskovat opětovně mražení, pokud zapomenete.
    4.Nechat to pěkně namíchat a namrazit ve zmrzlinovači.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikol* | Web | 3. srpna 2013 v 15:11 | Reagovat

mňam :)

2 Můj Japonský Dům | Web | 3. srpna 2013 v 15:44 | Reagovat

Zelený čaj mám ráda, ale zmrzlinu jsem nikdy neměla ani nezkoušela.
Myslíš, že bych mohla použít i sušený čaj nebo musím ten práškový. Recept vypadá dobře, takže asi vyzkouším. ;)

3 Strange | Web | 3. srpna 2013 v 16:44 | Reagovat

[2]: Myslím, že ten práškový, protože ten se ve vodě rozustí a pěkně to obarví. Ale můžeš zkusit sypaný, nicméně za výsledek neručím :D :)

4 es ef | Web | 3. srpna 2013 v 22:49 | Reagovat

zní to jako docela zajímavá kombinace.

5 Tunde | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 15:10 | Reagovat

Dobrý den,

Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/  kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 85 000 posbíraných receptů. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

S pozdravem,
info@vyhledejrecepty.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama