Andělský likér

23. prosince 2013 v 20:25 | Slečna Strange |  Z kuchyně
Tenhle recept jsem našla v prosincovém Lamůru a přišlo mi to jako docela dobrý nápad, ale jelikož u nás doma si na likérečky nikdo nepotrpí zvlášť na ty sladké, potřebovala jsem oběť a tou se stala babička, která to bude mít coby dárek k vánocům.
Recept jsem si trochu poupravila, jelikož v naší jednotě se karamelové kondenzované mléko shání trochu hůře a ne vždy mají rum. :)



na mou verzi bude potřeba:
dvě plechovky kondenzovaného mléka
půl šálku cukru
půl šálku vody
půl litr libovolné lihoviny (mě tatínek podaroval zbytek jablečného čehosi, co nikdo nechtěl :D, ale v půdovním receptu se rum)
koření (jako třeba skořice, řebíček...)
vanilkový lusk

hurá do díla:
  • Jedno mléko nalijte do kastrůlku a zahřejte. Přidjte vanilku a koření a nechejte minimálně 12 hodin luhovat (mléko krásně do sebe natáhne aroma koření)
  • Posléze preceďte, lusk rozřízněte seškrábněte semínka a dejte zpět do mléka.
  • Do druhého kastrůlku dejte cukr a zkramelizujte, jakmile se cukr bude tavit, přilijte vodu (je třeba bělosti, abyste nepotřebovali zbíječku jako já :D). Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a přilejte druhé mléko a důkladně smíchejte.
  • Obě mléka slijte do hromady a přilijte alkohol, opět důkladně smíchejte.
  • Výsledný nápoj dávkujte do připravený lahviček.
pozn: Místo domácího karamelového mléka, lze zcela pohodlně využít kupované, je to přece jen bezpečnější. :D

Jsem zvědavá na reakci, protože mně to docela chutná. Vyšlo mi to krásně do půl litrové flašky a ještě něco mám v lednici pro sebe. :D

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama