Pečené brambory po Vídeňsku

22. prosince 2013 v 14:39 | Slečna Strange |  Z kuchyně
aneb ten kulinářský skvost z Maria-Theresien Platzu.
Jako alternativní název lze použít Tatínek vaří. (opravdu nejsem autorem včerejší večeře)

Budete potřebovat:
pokud jste vlastníky obřích brambor, tak doporučuji je, pokud ne, postačí středně velké

na posypání/polití:
nivu rozpuštěnou v mléce nebo obyčejnou smetanu
šunku
zeleninu (kukuřici, papriku,mrkev...)
cibuli
strouhaný sýr
  • Důkladně omyté brambory upečeme ve slupce (doporučuji nejprve trochu předvařit).
  • Mezitím nakrájíme šunku (buď na plátky nebo postrouhat), cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a nastouháme sýr.
  • Upečené brambory rozkrojíme na čtvrtiny a posypeme zeleninou, cibulí, sýrem a šunkou. Nakonec polyjeme roztopenou nivou nebo smetanou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 22. prosince 2013 v 20:23 | Reagovat

Vypadá to víc než sympaticky >:3

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama