Crepes aneb vodopád slin způsobující úžasné palačinky

13. ledna 2014 v 16:20 | Slečna Strange |  Z kuchyně
Miluju palančinky, prostě miluju, asi stejně jako francouzskou kuchyni.
Tento recept mám z kuchařky Francouzsky netloustnou, s níž jsem měla tu čest krátce před odjezdem do Paříže a je zatím nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela (vlastně za to může i fakt, že narozdíl od těch přchozích, tyto dělám na speciální nepřilnavé panvičce na palačinky)


Původní recept na 12 palačinek:
160g mouky
310ml mléka (polotučného nebu plnotučného)
2 vejce
2 lžíce schládlého rozpuštěného másla
1/4 lžičky soli

můj recept se liší použe v dávkování aneb nedaří se mi palačinky udělat tenoučké, jak mají být a tento toto dávkování bylo prostě málo
260g hladké mouky
500ml méka
2-3 vejce
3 lžíce schládlého rozpuštěného másla
0,5 žičky soli

Postup je jednoduchý. Vše smícháme do tekutého těsta a dáme uležet na 1 hodinu* do lednice.
Další postup je snad jasný. Doporučuji, ač máte nepřilnavou panvičku, potřít jí olejem nebo máslem, ovšem s mírou, aby těsto naplavalo v tuku. Na olejem nasáklých palnčinkách nění nic za prvé zdravého a za durhé ani dobrého.

Kromě jednoduchosti na tomto receptu miluju variabilnost, jelikož těsto není sladké, dají se kromě klacických sladkých variant (tady doporučuju se vykváknout na marmeládu a šlehačku a sáhnout po nutelle) udělat i slané varianty (s hromadou sýra, kečupu a šunky

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 16:33 | Reagovat

... dostala jsem chuť na palačinky. >:3

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama